Over

“Nostra Navis” is een project van leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel, Thomas van Hastenberg (16), Meike van Drunen (16), Jesse Pieterse (15), Vera Huiberts (15), Yara Niesten (16), Stef Brusselers (17) en Martijn Heesakkers (17). We doen met dit project mee met de Young Solar Challenge. Dit is een vaarwedstrijd voor boten op zonne-energie. Hieraan doen verschillende scholen uit Nederland mee. Het doel van deze wedstrijd is om mensen bewust te maken van duurzame energie en hoe dit in het dagelijks leven toegepast kan worden.

Met een team van zeven leerlingen en twee docenten zullen wij deze boot gaan bouwen, evalueren en verbeteren. Dit doen we voor het vak Technasium. Bij dit vak ga je in opdracht van bedrijven en organisaties op zoek naar oplossingen voor een bepaald probleem.

Ons onderdak hebben we gevonden in de werkplaats van het Jacob-Roelandslyceum. Hier zijn we bezig met het bouwen van de boot, het regelen van de materialen en het zoeken naar sponsoren. Vooral het zoeken naar sponsoren blijkt een grote opgave. We zijn nog steeds op zoek…

Stef Brusselers

Stef Brusselers

Team Manager
Yara Niesten

Yara Niesten

Marketing and Finance Manager
Martijn Heesakkers

Martijn Heesakkers

Technical Manager
Thomas van Hastenberg

Thomas van Hastenberg

Tactics and Strategy
Meike van Drunen

Meike van Drunen

Marketing and Finance
Vera Huiberts

Vera Huiberts

Engineer
Jesse Pieterse

Jesse Pieterse

Engineer