Brabantse Nostra Navis is een concurrent voor het noorden

Wedstrijdweekend 1: Akkrum

Afgelopen vrijdag zijn we na een reis van ruim 4 uur aangekomen in het Friese Akkrum. We hebben ons direct aangemeld en zijn begonnen met de boot klaarmaken voor de wedstrijd. De boot moet namelijk eerst door een strenge technische keuring om deel te mogen nemen aan de wedstrijd.

Om 15.00 vond de technische keuring plaats en toen zijn er een aantal dingen niet goedgekeurd. We zijn meteen aan de slag gegaan om toch mee te mogen varen. We hebben tot 2.15 uur in de nacht door gewerkt en ook de volgende ochtend was het tot op het laatst enorm spannend. Een kwartier voor de endurance race ging het zonnepaneel er nog af om de laatste zaken vaarklaar te maken. We misten toen één onderdeeltje. Een relais. Gelukkig zat er een heel erg aardig team (het ITT-team) naast ons wat ons uit de brand heeft geholpen. We waren net op tijd klaar, maar het is gelukt! Even stressen en we konden meedoen.

De endurance race hield in dat een van de teamleden eerst 1,3 kilometer zou rennen en daarna de boot aan zou tikken, waarna de schipper mocht beginnen met varen.

Nostra Navis vertrok ongeveer als zevende, de ronde erna hadden we er twee gepasseerd, en twee rondes later lagen we voorop! De zon deed zijn werk maar wij vroegen net wat meer waardoor we uiteindelijk als zesde zijn geëindigd van de achttien. Mooie prestatie en ook een leerzame les, want nu kunnen we een betere inschatting maken over het accugebruik en de snelheid. De sprint van 350 meter ging erg goed ondanks het uur dat al gevaren was.

Nostra Navis heeft de hoogste snelheid ooit bij de Young Solar Challenge sprint gevaren, namelijk 19,6 kilometer per uur! Bij de sprint hebben we een gedeelde tweede plaats gehaald. De endurance telde voor twee en de sprint voor één, dus we staan nu op de vierde plaats in het klassement! Het was een heel geslaagd weekend en goede wedstrijden! We weten nu een aantal dingen die we moeten verbeteren dus voor de volgende wedstrijd in Lelystad op 10 juni gaan we nog een paar veranderingen aanbrengen en natuurlijk nog extra oefenen.

Hier volgt de uitslag van het overall klassement:

1. Young Solar Challenge d’Oultremontcollege 4 punten
2. Solarboot Bogerman 5 punten
3. LCsolar 13 punten
4. Jacob-Roelandslyceum 14 punten
5. Leeuwarder Lyceum 16 punten
6. Young Solar Vestdijk 22 punten
7. SGL Solar Challenge 22 punten
8. Kaj Munk College 23 punten
9. Solar Challenge OSG Sevenwolden Grou 27 punten
10. Johannes Fontanus College 27 punten
11. Maritieme Academie Harlingen 28 punten
12. Emelwerda Young Solar Team 28 punten
13. Dalton Blues 40 punten
14. Solarboat Waerdenborch 2017 41 punten
15. Da Vinci College Kagerstraat 46 punten
16. ITT-team 46 punten
17. Young solar challenge, Stellingwerf College 51 punten
18. RSG Slingerbos I Levant 52 punten

De foto’s zullen snel volgen!

2 reacties

  1. Wij hebben genoten, wat hebben jullie geweldig gevaren in Akkrum , de sfeer was er ook Super goed , op naar de volgende keer in Lelystad.

  2. Zaterdag 10 juni zijn wij weer komen kijken. smorgens om 09.00 uur begonnen de wedstrijden, wij hebben er weer van genoten.
    Het was een hele leuke dag, jullie hebben een geweldig team.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *