Wedstrijd 2: Hoofddorp

Zoals u waarschijnlijk op Facebook al gezien heeft hebben wij, Nostra Navis, afgelopen weekend de tweede wedstrijd gehad in Hoofddorp. Bij deze een verslag over de het tweede wedstrijdweekend.

Afgelopen vrijdag zijn we na 2 uur aangekomen in Hoofddorp. De reis verliep in tegenstelling tot de vorige keer erg soepel. Toen we aankwamen in Hoofddorp hebben we ons aangemeld en de boot helemaal wedstrijdklaar gemaakt. De technische keuring hadden we het weekend daarvoor al gehad, dus nu was het een korte veiligheidscheck en alles was net als de vorige keer gelukkig in orde.

Deze wedstrijd hebben er in totaal 29 boten meegevaren.

De eerste wedstrijd was weer een Time Trial. Deze keer hield het in dat alle teams zo snel mogelijk 8 rondjes van 1,7 kilometer moesten varen. Daarna was er een sprint van 350 meter waarbij er 2 teams tegelijkertijd een ronde moesten varen. De Time Trial hebben we in een tijd van 1 uur en 23 minuten gevaren en de sprint in een tijd van 1 minuut 39.

Helaas was er geen zon tijdens de wedstrijden, dus iedereen moest zuinig varen om lege accu’s te voorkomen. Hier hadden we van te voren al rekening mee gehouden en een tactiek afgesproken om constant op een bepaald wattage te blijven varen zodat we zeker de wedstrijd uit zouden kunnen varen.

We zijn met zowel de Time Trial als de sprint 8e van de 29 geworden! Op dit moment staan we op de 6e plek in het klassement!

De volgende wedstrijd is zaterdag 23 juni. Beeldmateriaal van afgelopen wedstrijd zal zo snel mogelijk op de website komen te staan.

Verder willen we u uitnodigen voor een presentatie die wij geven op dinsdag 12 juni 17:00. In de bijlage vindt u verdere informatie. Neem gerust een geïnteresseerde collega, vriend of kennis mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *