Wedstrijd 1: Akkrum

Afgelopen vrijdag zijn we na een reis van ruim 3 uur aangekomen in het Friese Akkrum. Het liep niet helemaal soepel om in Akkrum te komen. De aanhanger met alle elektronica van de boot had een klapband dus dat werd een garage zoeken en opbellen. Niet veel later kreeg de auto met de boot pech. Ook de band van de trailer liep leeg. Dus toen zijn we rustig rijdend naar een benzinestation gegaan om de band op te pompen en het ietwat te repareren zodat we de laatste kilometers tot Akkrum konden redden. Omdat het geen standaardbanden waren ze nergens verkrijgbaar. De laatste 40 kilometer waren spannend maar we zijn goed aangekomen

Toen we eindelijk in Akkrum waren hebben we ons meteen aangemeld en zijn we begonnen met het wedstrijdklaar maken van de boot.. Op vrijdag vind namelijk altijd de technische keuring plaats, die bestaat uit technische keuring voor wat betreft de bouw van de boot, de elektronica-aansluitingen, een balanstest en tot slot een vaartest. Tot onze grote opluchting was alles in één keer goedgekeurd!

Dit jaar waren er 9 teams die het niet gehaald hebben om de boot op tijd startklaar te krijgen voor deze eerste wedstrijd. In totaal hebben er dit keer dan ook maar 23 boten gevaren.

Op zaterdag waren de twee wedstrijden: een endurance, dit is een lange afstand race, en een sprint, hierbij moeten de boten 350 meter in een zo’n snel mogelijke tijd afleggen. De endurance race hield in dat er eerst een van de teamleden 1,3 kilometer zou rennen en daarna de boot aan zou tikken, waarna de schipper mocht beginnen met varen.

Nostra Navis vertrok ongeveer als tiende. Terwijl de schipper aan het varen was hielden de andere teamleden van alle boten bij hoe lang ze er over deden om één ronde te varen. Hiermee kunnen wij voor de volgende wedstrijd een tabel en grafiek maken, waarmee we kunnen zien wat de tactieken zijn van de andere teams en kunnen inschatten welke manier voor ons het voordeligst is om te varen. Tijdens de endurance zijn we als negende van de drieëntwintig geëindigd.

Na de endurance duurde het ongeveer nog 4 uur voordat de sprint zou starten. Dit was heel fijn aangezien we aan het einde van de endurance race een melding kregen dat de accu’s bijna leeg waren en nu hadden de accu’s tijd om op te laden door de zon. De sprint was erg spannend, er waren namelijk veel teams die dezelfde tijd hebben. Uiteindelijk zijn er vijf teams sneller geweest en zijn wij met de tijd 1 minuut 23 seconden toch gedeelde zesde geworden.

In het klassement staan we op dit moment op de zevende plek! Het was dus een geslaagd weekend en in de tussentijd is daar ook onze trailer weer piekfijn in orde gemaakt!

We gaan vanaf nu natuurlijk nog extra oefenen en tactieken bespreken, zodat we hopelijk bij de volgende wedstrijd opnieuw een goede prestatie kunnen leveren! De volgende wedstrijd is zaterdag 2 juni in Hoofddorp. Beeldmateriaal zal zo snel mogelijk op de website komen te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *